Wednesday, September 30, 2009

posting di hospital kajang

Alhamdulillah...cuti seminggu beraya di kampung digunakan sepenuhnya tanpa gangguan..hehe...nota2 je bwk kat umah tapi mmg xde ms langsung pon nak buka..mcm mne bwk balik kg, mcm tu la jgk di bwk balik ke kolej..hehe..

lepas je balik cuti raya ari tu..ari isnin ku mula praktikal kat Hospital Kajang...hospital kesayangan..kononnya le..mne x nye...setiap sem mmg dpt praktikal kat hospital tu...kali ni dpt plak wad yg same..WARD 3 (MEDICAL FEMALE)..

First day ari tu...sister pon dah knl muka ku ni..haha..lwk plak rasanye..siap kena beri tunjuk ajar kat adik2 junior...ari 1 nak g praktikal dah de mslh...punye la smgt nak g ni..bgun sblum pkul 4 pgi lagi...ready tggu bas je dlm kul 5 pgi..tggu punye tggu..awatnye bas ni x sampai2 lagi...dah kul 6 ni pon x dtg lgi...musykil jgk la ..kol lecturer kate sruh tggu dulu..rupa2 nya kitaorg ni dah kena tinggal...bas yg nak g hosp tu dah pg rupenya...kami yg seramai labih kurg 15 org ni pon bersesak sesak la dlm van...nsib baik la de van nak anta kitaorg..kalo x mmg dah kena sound ngan CI...

Kat hospital ari 1 ni mmg rasa blur semacam jer...x tau nak wat pe..biasa la tu..keje pon x byk..cume wat observation kat patient ngan beri nebulizer (sejenis ubat untuk lung-biasanya tuk pt yg de asma).

Rasa kelakar plak bile teringt time nak balik kolej pas bis shif ptg tu...de la sorg hamba Allah ni...nak duduk sebelah ku...ku ngan pantas ckp, " Tak boleh, tak boleh "..haha...mmg kesian jgk tgk bdk tu..siap dah nak letak beg galas dia plak tu...mmg ku pon mcm x berperasaan masa tu..wakakaka...maaf la ye kpd Hamba Allah tu...jgm mrh sudah..hehe...erm..kla rasanya takat ni je dlu cite pasal posting..nnt de ms sambung lgi..('',)
terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

2 comments:

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

ececeh...xleh lupe yer kjadian dlm bus 2...2 la cian tgk muka HAMBA ALLAH 2 tau..kih3 apo la fieha nie...keciwa die...")

fie said...

haha...ape la tin ni..x selesa tau...hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...