Monday, October 12, 2009

~1st day di hosp sg buloh~

Hari ni bermula la ku praktikal di hosp. sg buloh pulak..seawal 4 pg ku, berusaha membangunkan diri..tp x terbangun..nasib baik de housemate ku mire yg tlg kejutkan...bangun2 terus ku bersiap n bersahur-makan roti mizah sekeping-thanks ye mizah..hehe...dalam pkul 5.30 pg bertolak dri kolej n sampai d hosp kul 6 pg...awl lagi ni nmpaknye, leh la smbung tido kejap..


Pukul 8 pg kami bergerak ke klinik ENT-ear,nasal n throat-...mmg blur je msuk lam klinik tu..x tau nak buat ape..si mire tanye kat MA-medical attendance- kat ctu kitaorg ni kena wat ape..'Tggu, jap g sy g tau nak wat ape'..takut pon de tgk muke MA sorg tu..mcm2 lak dia tanye..kitaorg ni dok tersengih2 dia stay ngan muka tegang..haha..pastu dia perkenalkan name2 alatan yg dgunakn kat wad tu..mcm2 ade..sebut pon laju..mne nak dpt tangkap..nseb baik de gamba yg ain bg ari tu...hihi..tau la jgk ape name alatan2 tu..


Dlm kul 10 pg, MA suruh kitaorg tgk prosedur kat atas..ku ngan tin dengan rela ikut la abg MA tu..jln punye la laju, mcm nak kejar ape je lagi...sampai 1 bilik, dia ckp tggu kejap..kitaorg ni dok la tggu kat luar..x tau ape sebenarnye yg berlaku..tiba2 dtg 2 org staff nurse tanye kmi wat pe..si tin ckp la nak pg tgk prosedur..si staff nurse ni pon ckp kalo nak tgk prosedur kena tukar baju dik..haaa??kitaorg dah blur kejap kat ctu..tukar baju ape plak dah..tiba2 si abg MA td menampakkan dirinya semula dri bilik tadi..kitaorg pe lagi..terkejut la tgk dia dah tkr baju..dah dpt agak la kitaorg pon kena tukar baju mcm tu..huhu~pakaian yg dimaksudkan adalah sepertimana pakaian yg di pakai oleh doktor semasa berada di bilih pembedahan~ngeh3..segan gile...mmg gelak abis la ku ngan tin kat ctu..bju plak saiz punye besar..xtau lak de saiz kitaorg ni pg ambik saiz L..wakaka..mmg lwk sungguh..


Tapi best la jgk dpt tgk doktor wat pembedahan kat patient..bukan senang nak dpt peluang mcm ni..patient tu kena bedah kat telinga..de bisul..dptla kitaorg tgk doktor tu jahit mcm ne..sebelum ni x pnh dpt peluang lgi tgk..hihi...best3..ermm..kla,rasanye ni je yg dpt ku citekn..wasalam


~sempat snap gamba kasut yg kami pakai..ngeh3~

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

5 comments:

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

kenangan manis antara kiter yg xdpt dlupakan...
sgt mlucukan + tmbah experience + mghabiskan mase..kih :P

fie said...

hehe...betul3..gamba2 yg len tu simpan elok2 ye tin..

Anonymous said...

da msk OT?bestnyer..kte x brpeluang lg..huk~

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

baik..he3...prvate pic tuh...:P

fie said...

anonymous nana ye..hehe..ms tu kebetulan je dpt g OT.hehe..teruja n kelakar gila mse tu..nana nnt x lame lg mest de peluang punye masuk OT...jgn risau le.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...