Tuesday, November 29, 2011

praktikal sudah bermula :)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan salam sejahtera

29 November 2011
Hari ni hari pertama praktikal untuk semester 7..
Seawal 4 pagi dah kena bangun..nasib baik de kwn kejutkan..
Berseorangan pg ke kampus dengan kabus yg sedikit tebal..dengan lampu jln yg rosak..mmg gelap la..tapi mmg x pandang kiri kanan dah..pandang depan tgk jalan je..hehe
tiba2 tgh bawa moto teringat plak cite Al-Hijab yg baru je tgk semalam..meremang bulu roma..
istighfar dalam hati je..

dok dlm bas bahagia betul..kami 10 org je naik 1 bas..x pyh nak berebut-rebut macam sem2 lepas sampai xde tempat duduk..alhamdulillah..

hari ni cuma ade orientasi je sikit2..pasal infection control (kawalan jangkitan)..apa perlu buat kalau terkena needle prick (jarum tercucuk kat mane2 bahagian badan tanpa disengajakan)..pastu pg lawat 
pediatric ward (wad kanak-kanak)-nanti saya praktikal kat sini :)
dan male ward.

habis je..kami pg minum cendol di kedai Makanan Uncle Hussein..macam MUH meet uncle hussein la plak..haha
macam2 jenis cendol ada kat sini..saya cuba cendol pulut..1st time kot makan cendol pulut ni..rasa dia mmg sedap k..x manis sangat..x tawar sangat..sedang elok je..harga pon berpatutan..


ok..bye2..Insya Allah jumpe lg len kali :)

3 Muharam 1432H


terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

10 comments:

KizZ said...

Selamat menjadi budak praktikal macam saya...hihi

fieha said...

@KizZ

selamat berpraktikal juga :)

eiyzniey said...

Wahhh..dh sem7..
Hehe..
Slmat b'praktikal yaa

r-5 said...

wah sem 7?? bukan diploma fakulti sains kesihatan sampai sem 6? ke dah degree ni? hehe btw gud luck amacam praktikal? :p

fieha said...

@eiyzniey

alhamdulillah..dah sem 7..hehe..tq ye :)

fieha said...

@r-5

sy blaja degree in nursing..de 8 sem..Insyaallah thn depan abis la :)

r-5 said...

owh yeke? patut lah pon All the best cik fieha.. hahaha

cik mun said...

sy baru je hbes praktikal^^

fieha said...

@r-5

ok..tq :)

fieha said...

@cik mun

wah..best la dia ye.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...