Sunday, February 27, 2011

~ ukhwah kerana Allah ~

" kita bertemu atas AQIDAH yang satu, bernaung di bawah bendera LAILAHAILALLAH, hati kita diikat UKHWAH FILLAH , membawa MISI ALLAH di dunia, jual DUNIA untuk AHKIRAT, wahai mujahid,sematkan KITABULLAH wasSUNNAH di hatimu ,kilaukan pedang JIHAD di tanganmu, biarkan musuh2 dan taghut itu gentar, agar SYAHID jadi katamu, agar suatu hari nanti tiba saat malaikat, burung2 suci, kasturi mewangi mengiringi rohmu, pergi mendapatkan RABBmu nun di syurga Firdausi.. "

syukran jazilan kepada semua warga Pemimpin Rakan Masjid(PRM) UiTM Puncak Alam untuk Rehlah Buddy hari ini..aktiviti yang santai tapi penuh dengan input berharga untuk dijadikan panduan pada diri..Akidah, Ibadah, Dakwah, Ukhwah dan Akhlak..mencerminkan Islam pada diri kita..semoga dapat memperbaiki dan memantapkan diri..Amin... ^^

27 Feb 2011 @ 24 Rabiul Awal 1432H


terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

7 comments:

Siti Safiyyah said...

Salam fieha :)

teringat dulu zaman skola2 ade badan dakwah..tapi biasalah budak2 kalo bab dakwah2 ni mane minat..hehe. dah besar gini baru sedar betapa ruginya tinggalkan dakwah dulu..:(

p/s: thanks yer sudi join bloglist SS.. :)

fieha said...

siti safiyyah:
wkmslm..betul..tapi dulu2 x de peluang sgt maybe sebab keadaan sekeliling...msuk u ni bru dpt peluang cari lebih ilmu agama melalui ukhwah macam usrah..Alhamdulillah..semoga kita terus istiqamah..

p/s:same2..sy suke entry dalam blog awk..selamat berjuang n salam ukhwah.. ^^

AISHA INANI said...

semoga berkekelan dgn dornggg...

susah nak ada kawan and club yang boleh sama2 mempunyai satu mission suci.... hopefully korng will be togehthr ehh.

najihatussolehah said...

bestnye..x sabar nk tunggu masuk u bulan 9 nh..huhu..

fieha said...

aisha inani:
insyaallah..pertemuan dan perpisahan itu indah jika kerana Allah.. :)

najihatussolehah:
semoga mendapat sahabat yg dapat bersama kita susah dan senang..amin..

author said...

^___^
bestnye...

fieha said...

author:hehe..best3..nanti kita g rehlah sama2 lak ye... ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...