Wednesday, January 5, 2011

Demam + seleseme + batuk di Puncak Alam

Salam semua…semoga kalian semua sihat..^^
2,3 hari ni ku x berapa sihat..sejak  balik dari berjalan di Melaka..datang Puncak Alam terus x sihat..nak kata homesick, baru je pas cuti kat kampong..nak kata salah makan..semua masak sendiri…mungkin sebab perubahan cuaca yang x menentu kan skrg..hujan, panas bersilih ganti..ape2 pun…bila kita diuji dengan kesakitan..itu tanda Allah masih syg kat kite kan..betul tak?Allah nak bagi peringatan kat kita..mungkin kita ada khilaf tanpa kita sedar…semoga Allah ampunkan segala dosa2  ku..amin…
Malam isnin yg lepas, tgh buka laptop ,tiba2 rasa sejuk semacam je..padahal kipas pasang yg paling low sekali..badan pon rasa tak sedap..kepala ade ala2 pening lalat kot..terus ku masuk tido..tido kejap je…pastu terjaga sebab rasa sangat x selese dengan badan panas + rasa sejuk sangat..roomate ku, anem bwk kan ku panadol..sebenarnya ku x penah pon makan panadol even ku demam pon sebelum ni..tapi x boleh tahan..ku gagahkan jugak makan panadol tu…Alhamdulillah rasa lega sikit pas tu..tapi mmg sepanjang malam tu la ku asyik terbangun..setiap sejam kot ku bangun..hahaha..punye la x selesa..rasa mmg dah x boleh nak tido lagi..terus la bersihkan diri…alhamdulillah nikmat sungguh walaupon sejuk yang amat..nasib baik la pagi selasa tu ok ckit..sebab kelas dah mula…dan nasib baik jugak lecturer x mulakan lagi silibus pagi tu sebab stay rasa pening2 lagi..balik rumah je terus berbungkus dengan sweater + selimut anem..sejuk benar..sempat la jugak rest kan diri untk sambung kuliah petang plak..Nasib baik la kuliah petang tu ok..lecturer pon boleh buat2 lawak.kiranya x la tertido…hehe..

Sekarang ni  tinggal seleseme ngan batuk je x sembuh lagi..kawan2 doakan ku cepat sembuh ye…kepada teman ku yg merangkap teman serumahku, fatin…semoga kamu cepat sembuh..kalo alergik jgn pakai dah ointment tu k..nant melarat plak..kena tambah MC lagi plak..subjek sem ni agak susah sebab byk benda baru..kalo skip kelas nanti susah plak kan….makan ikut masa…jgn x makan k..jgn lupe ikut nasihat nurse ni…hehe…sesungguhnya dalam kesakitan itu ada kenikmatan…wallualam…
Fieha_fs @ puncak alam

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

8 comments:

nunui Joe said...

semoga cpt smbuh fieha..:D

fieha said...

mekasih nui... ^___^

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

huhu terharu fieha sbb ingat kat kite..kite pun xtau la..mgkin oitment 2 memg bg kesan yg kuat kot..sbb mire pun same dulu kan??huhu smlm dah nak ok dh mate..ni jd mkin sepet..uhuhuhu
tuhan je la tau rse down sgt2 d hati ni..time korg xder kat umah..asik2 rse nak nges je..rse cam ktggalan sgt2 x g klas..uhuhu duk dlm blik je sunyi sgt2..uhuhu Ya Allah...kuatkanlah smgat ku..moga fieha cpt sembuh jgk ye..

fieha said...

xpe2..awl lg ni...lec pon baru bg silibus,assignment yg kena buat...jgn risau k...jgn nangis byk2..nant lmbt plak semnbuh k...tgk atin x makan pon..nant berat trun..jgn lupe makan na..kite alhamdulillah dah ok..selelseme je lagi..sama2 doa kita cepat sembuh ye.. ^^

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

huhu xlalu nak mkn..terlalu risau dgn mata ni..huhu kalo skait je memg kurg selera mkn walau prut duk bunyi groom3x...haha

bguslah fie dah nak sembuh..kite hnya mampu usaha & tawakal..

fieha said...

xpe..insyaallah...x lame lagi tin mesti sembuh..kuatkan semangat na..

abadi romeo said...

Salam...semoga dapat menghabis kan sem akhir ..selamat maju jaya..

fieha said...

abadi romeo:terima kasih ye..tapi belum sem akhir lagi.. ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...