Saturday, January 1, 2011

Jalan-jalan di Melaka part 2

1/1/2011
Dah masuk tahun baru hari ni…1111…cantik plak no ni..selamat tahun baru semua ye…kita tutup buku lama, kita buka buku baru k..status kat fb ku buat masa sekarang..hehe
Kla…hari ni ku nak sambung cite pasal jalan2 kat melaka tu…dah masuk 2nd day ku kat Melaka hari ni…plan kami nak jalan2 di sekitar  Bandar Melaka…pg tadi pg jalan2 kat tempat yg de Kota A Famosa n Bukit S.T Paul tu..dah byk yg berubah..kalo dulu kat depan A Famosa tu ade 1 padang tempat untuk nek kete lembu tapi skrg dah xde..dah jadik tempat beli barang2 cenderehati dari Melaka..len la berbanding yg dulu..mne taknye..dah lebih 10 tahun x datang..kih3…time nek tangga nak pegi bukit tu mengah jugakle..hehe..maklumle lame dah x nek bukit tinggi2..sempat le bergambo kat situ..panas betul cuaca time tu…panas x panas berjalan jgk le….seb bek la bawak payung..hehe
ni kat bukit S.T Paul

A Famosa

2 org puteri dengan payung mereka..hehe

kak ug ngan kak ani ^^

Dah bis jalan2 kat sane..kitaorg pg tempat beli belah yg dulunye tempat nek kete lembu…memang byk brg2 kat sini yg boleh bwk balik…keropok, kerepek, belacan, cencalok, t-shirt..byk lagi la..harga pon mmg berpatutan…kalo de duit mmg leh beli punye lah..hehe…nek lenguh jgk kaki ni berjalan..ku sempat jgk la beli cenderehati untuk my housemate..
Tadaaaaa…ni untuk korang ye..hehe ^^
jgn rebut2 ye...nant semua dapat sorg 1..hehe

Dah bis berborong, kami singgah plak kat mahkota parade..saje jalan2 kat situ…kiranya shopping complex besar la kat Melaka..saje menjamu mata..x beli ape2 pon.. ^^
Hasrat nak pg ke menara taming sari..tgk2 harga tiket dia rm38…terus x jadik nak nek..tgk jela..hihi..ku titipkan gambo nye jela kat sini k..
menara taming sari

nak letak gamba beca yg berwarna warni..byk btul bunga kat diorg ni punye beca...hik3.. x nek pon beca...boleh tahan mahal..sejam rm40...mahal kan..kan..hehe...



sori ye pak cik snap gambo tanpa izin...haha

Dah bis berjalan untuk hari ni…sangat letih..jumpe lagi len kali ye…wasslam.. ^^
fieha_fs@ ayer keroh, melaka

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

2 comments:

fAtIn aDawiaH bInTi kHaIrUdiN.. said...

wah jelesnye tgok die jln2 kat mlako..nak g gak..hehe

fieha said...

jom2..tapi x puas lg g..sebab byk g tempt x g...by the way..bukan mlako tapi mlakau..hik3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...