Tuesday, September 20, 2011

trip ke rumah anak2 yatim

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

coretan 18 September 2011@ 20 Syawal 1432H

Alhamdulillah..berpeluang mengikuti program bersama Medical Imaging students-bakal2 juru X-Ray ni...sebenarnya sy dan 2 lagi rakan dok menumpang je join program untuk anak2 yatim tu..nak guna masa free yug banyak sebab kelas x mula lagi..dok umah pon xde buat ape..sangat bosan..so dpt join program tu sgt happy :)

walaupon sebenarnya x rasa bg sumbangan sgt pon untuk program tu..tapi at least, dapat jumpe adik2 kat rumah anak yatim tu pon dah cukup..masa kami dtg,mmg x jangka diorang sambut kami dengan rasa yg sgt happy..belum turun dari bas lagi, semua dtg kepada kami dan terus bersalam-salaman..rasa kedatangan kami sangat2 la dialukan.. :)

pagi tu..sy dan kwn2 dapat buat lukisan di dinding...kami bukan vandalisme ye..tapi kami pelukis yg x berapa nk popular je..^^ nak cantikkan sikit dinding kat blok biar diorg rasa suasana baru dan happy..

ada lagi beberapa aktiviti yg x sempat sy nk tgk..tapi diorg sume ni kreatif dan berani tau..bila suruh buat lakonan, semua nak x rasa malu2 n takut..bila suruh bina bangunan paling tinggi semua excited dan semua bersungguh-sungguh nak jadikan bangunan mereka yg paling tinggi..mungkin mereka sudah biasa dgn program2 yg boleh dikatakan setiap hujung minggu pasti akan ada, keyakinan dan keberanian mereka pon bertambah :)

kalo suruh sy berlakon..sorila..sy pon x pandai dan malu..hehe

okla..sy titipkan sedikit gamba kat rumah penyayang bestari

 ni baru mula buat mural

 sambung plak pas hujan lebat :)

 tadaa..cantik x?hee

 rumah penyayang sg buaya,banting

 hati untuk adik2 semua ^^

 sebelum berangkat pulang..gambar kenangan dgn adik2

p/s: semoga adik2 di rumah penyayang berjaya di dunia dan akhirat k..jgn lupa doakan ayah dan ibu walupun mereka jauh di sisi adik2...semoga mendpat kebahagiaan di dunia dan akhirat..aminnn :)

21 Syawal 1432H

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

pernah g umah anak yatim.

best,

dapat kenali diorang

fatinadawiahkhairudin said...

bgus jugak stiap hjung mggu mereka pack dgn xtiviti..dpt hiburkan hati dorg..xdelah terlalu memikirkan nseb mereka..^^ moga kite sntiase ingt ade org lg susah dr kite..& sape2 yg mseh ade ibu & ayah..kite ptut bsyukur..(pesan to dr sendirik jugak^^)

penaberkala said...

baru je pergi sini last saturday
semoga khidmat bakti kita dapat menggembirakan mereka kat sana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...