Monday, March 7, 2011

denyut kasih medik


Bismillahirrahmanirrahim..
apa khabar anda hari ni?semoga sihat ye..hari ni sy nak kongsi cite pasal sebuah buku.." Denyut Kasih Medik " karya Dr Farhan Hadi..mungkin dah ada yg tau pasal novel ni kot..saje nak kongsi.. ^^
novel ni kisah seorang doktor muda yang baru grade dan buat praktikal kat hospital..de macam2 peristiwa yg berlaku di hospital dan di olah menjadi 1 cerita yg padat dengan informasi mengenai fiqh2 perubatan..mungkin ramai yg di luar sana x berapa familiar dengan suasana di hospital dan isu2 yang berkaitan dengan kesihatan..contoh nya macam mana cara bersolat untuk org sakit walaupun patah sini sana, luka, x boleh jalan..semua tu sebenarnya xde halangan bagi seorang Islam untuk mendirikan solat..dan macam2 lagi la ada kt dlm novel ni..

kalo nak tau sinopsis novel ni..terus baca kat bawah ni k.. :)


Denyut Kasih Medik merupakan sebuah kisah perjuangan seorang doktor muda mengaplikasikan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih (houseman). Ia juga kisah masyarakat kerana menyentuh isu-isu perubatan dalam kehidupan masyarakat. Bukan itu sahaja, ia kisah seorang pemuda yang hidupnya sarat impian dan cita-cita. Lebih menarik ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta.

Berjayakah misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih?


Nikmatilah satu kisah indah yang sungguh membina dalam Denyut Kasih Medik.

p/s:bukan ada fiqh perubatan je...fiqh wanita dan fiqh cinta pon ada..semoga bermanfaat ^^
2 Rabiul Akhir 1432H


terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

9 comments:

najihatussolehah said...

owh...kalu x silap,tgok nama penulisnye, dr farhan nih suami kpd novelis fatimah syarha mohd nordin...kisah cinta diorg da dlm buku"pemilik cintaku selepas Allah dan rasul"...

fieha said...

najihatussolehah:aah..dr farhan ni mmg suami ustazah fatimah syarha..dalam novel ni pon de selit jugak kisah diorg sebelum dan selepas bergelar suami isteri... ^^

najihatussolehah said...

bestnye diorg kan...lelaki yg baik utk perempuan yg baik..

ishanokokoro said...

hehee...best3!
kita x de agi buku ni..hr tu baca pinjm kawan punya je..nnti nk bli jgk wat koleksi sendiri :)

fieha said...

najiha: Insya Allah..kita pon kena jadi baik.. :)

nana:hehe..beli jgn x beli..x rugi..boleh baca ulang2 kali..

ZeRa OsHiN said...

best x buku ni?kalo best bley bli nnti...hee~

fieha said...

ZeRa OsHiN: buku ni best..len dri yg len.. :)

Ameer Faris said...

salam wbr,sy mmg mengidam nk sngt buku ni..hehe blum ada ksmpatan plk..dr thun lpas.. =) ukhuwah fillah

fieha said...

@Ameer Faris
waalaikumsalam wbt..xpe..ade je jual kat kedai2 buku..banyak info yg bleh dapat dlam novel ni.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...