Sunday, March 27, 2011

Kempen : Jom Jadikan Blog Sebagai Medium Dakwah!!

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum.apa khabar semua..rasanya dh nk dekat seminggu x update blog..biasala kalau dah start praktikal mmg x sempat nak buat ape2.. ^^
Esok cuti, so malam ni pegi melawat blog kawan2 terjumpa 1 entry ni.. "Kempen : Jom Jadikan Blog Sebagai Medium Dakwah!! "...tertarik dengan entry ni..syukran kepada Atika Aulia sebab buat kempen ni..sebenarnya banyak cara boleh dijadikan medium dakwah..kalo biasanya pegi ke masjid, surau atau majlis ilmu untuk menyampaikan dakwah..sekarang medium internet menjadi trend untuk sampaikan dakwah..contohnya macam facebook..dan tak terkecuali blog..
melalui medium ni..penyampaian dakwah mungkin dapat diberi kepada orang ramai pada masa yang singkat..

dakwah itu sendiri bermaksud menyampaikan, menyeru, mengajak kepada kebaikan dan mencegah dari keburukan...lebih baik kita gunakan blog yang kita ada ni untuk sampaikan sesuatu yang bermanfaat untuk semua pembaca..betul tak? ^__^

x salah guna medium apa2 pon untuk berdakwah asalkan berlandaskan garis panduan Islam..kan3..Jom ramai2 sokong kempen jadikan blog sebagai medium dakwah..wassalam..

jom sokong ^^
22 Rabiul Akhir 1432H

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

11 comments:

Atika Aula said...

syukran sebab sokong kempen 2~ semoga bermanfaat ye :)

fieha said...

atika aulia:Insya Allah..semoga bermanfaat untuk semua juga.. (^___^)

Syukri Kamaruddin said...

sy pon nk stuju gak..kat fb tu dr update status "sy nak pegi mandi", "saya benci si A,si B"..lebih baik taip "jom kwn2 pegi surau" ..hehe dakwah mudah,dgn mnaip je..

fieha said...

syukri:ye...betul3.. ^^

najihatussolehah said...

hmm...good campaign..

Siti Safiyyah said...

ss setuju!
macam facebook, boleh tulis kat note..kalo blog, pon ok gak..tapi macam blog ss takdelah dakwah sangat cume bagi nasihat..boleh?? ;p


psstt : Temerloh takde air T___T

fieha said...

najiha:betul3 ^^

SS:blog SS mmg banyak nasihat..kira dakwah la tu..menyampaikan kebaikan..hehe

ecadwinkyasha said...

sangat menyokong :)

fieha said...

ecadwinkyasha:thanks ye sokong.. ^^

Khairul Mustaqim Mahfar Adib said...

Fieha..entri yg sgt baik..truskan usaha ukhti utk b'dakwah ke arah kebaikan..spt b'dakwah melalui tulisan..

"sekarang medium internet menjadi trend untuk sampaikan dakwah..contohnya macam facebook..dan tak terkecuali blog..
melalui medium ni..penyampaian dakwah mungkin dapat diberi kepada orang ramai pada masa yang singkat"..(^_^)

Jemput dtg ke blog ana k..ni link ana :

http://mustaqim-mahfar.blogspot.com/2011/04/kempen-jom-jadikan-blog-sebagai-medium.html

Isma Haneefa said...

bagus!
'sampaikanlah walau satu ayat:)'

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...