Saturday, April 23, 2011

~ Curang ~

Ku akui ku pencinta sejati
 ku berjanji yang Kau selalu ku sayangi
 namun kasih selalu ku bohongi
 betapa malunya aku menghadapMu 

mencariMu hanya bila ku rindu 
mula bersujud hanya bila ku perlu
 namun bila Kau beriku cinta 
panggilan Mu tak pernah aku dengar 

angkuhnya ku pada kejadian ku 
merasakan dunia lama milik ku 
kan kelu kah lidah bersyahadah cinta 
bila nafas di hujung nyawa 

curang nya ku di setiap nafas 
ku melupakan aku hanya milikmu 
jauh ke syurga dari pandangan 
kifarah dosa kini ku rasakan 

feelhoney-curang


penah dengar lagu ni x?kalo x penah cuba search kat youtube ke, 4shared ke..pasti ada..sekadar perkongsian bersama..lirik lagu ni sangat bermakna..menilai letak diri kita sebagai seorang hamba Allah SWT..di manakah Dia di hati kita..ingat kah kita pada Nya..bersyukur kah kita pada Nya..sombong kah kita? angkuh kah kita dalam mengingati Nya..setiap bait lirik lagu ni mendatangkan banyak pesoalan..yang pasti untuk memperbaiki diri kita sebagai seorang muslim/muslimah sejati..Insya Allah..Wallaualam..

peringatan untuk diri dan semua..semoga bermanfaat ^__^

19 Jamadil Akhir 1432H

terima kasih sudi datang dan baca di blog cik fieha ^^

2 comments:

AL-QASSAM said...

Jadikan Allah idola setiap insan.

fieha said...

AL-QASSAM:betul tu..Allah sentiasa ada di sisi kita :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...